Tavaran paljouden hallinta

Viimeaikoina konmaritus ja minimalistisuus on ollut todella suosittuja. Minäkin koitan pikkuhiljaa karsia tavaran määrää, mutta jostain syystä minulla on vain liikaa kaikkea, mistä en tahdo tai voi luopua.


Mietin pitkään, että mikä siinä on, kun en kykene minimalistisuuteen. Lopulta aloin miettimään tarkemmin, mitä kaikkea omistan. Maalaustarvikkeet, piirustustarvikkeet, ompelu- ja askartelujutut…

Niin, minähän teen kotona paljon niin monenlaista, joten tietenkin tavaran paljouskin on ihan erilainen kuin jollakulla, joka matkustaa tai hankkii elämyksiä.

Se ymmärrys, ettei minun tarvitse olla minimalisti, auttoi hyväksymään tavaran paljouden ja keskittymään sen säilytysratkaisuihin karsimisen sijaan. Tai karsin toki samalla, mutten yrittäen minimoida kaikkea.


Olohuoneessani oli paljon tilaa, mutta vähän hyllyjä. Olin jo tovin haaveillut Fjällbo -hyllystä, jollaiseen päätin kesällä vihdoinkin satsata. Äitini innostui ostamaan minulle toisen sellaisen valmistujaislahjaksi.

Kauniit hyllyt sopivat sisustukseen tuoden samalla huomattavasti enemmän säilytystilaa. Niiden lisäksi olohuoneessa oli jo vitriini.


Ostin aiemman muutosprojektini yhteydessä olohuoneeseen uudeksi tv-tasoksi Kallax- hyllyn, joka sekin lisäsi säilytystilan määrää.

Huomaan nyt yhä paremmin kuinka suuri merkitys sillä on, että kaikella on paikkansa. Siivotessaan voi kuluttaa hurjasti aikaa sen miettimiseen, mihin mikäkin kuuluu, jos järjestystä ei ole valmiiksi miettinyt.

Toisaalta järjestys auttaa myös miettimään mitä oikeasti tarvitsee. Jos jollekin ei ole paikkaa, on hyvä miettiä onko se tarpeellinen.


Jos sotkussa keskitymme vain tavaran määrän vähentämiseen, voi jäävän tavaran järjestys jäädä miettimättä. Sitä voi aina vaan vähentää, mutta jos esineillä ei ole paikkaa, niin ei se kauheasti auta.

Ja on tärkeä muistaa, että me kaikki elämme vähän eri tavalla. On ihan turha koittaa olla yhtä minimalistinen, kuin joku muu, jos elämäntyylit eroavat merkittävästi.

On ihan okei omistaa paljon tavaraa. On myös ihan okei elää minimalistisesti. Tärkeintä on elää niin, että itse on onnellinen.


Kommentit

  1. Itsellänikin on paljon tavaraa mistä en halua luopua ja muutenkin tuleehan niitä käytettyä myös. On vain niin pieni asunto, että se tavaramäärä ei näytä hyvältä. Olenkin miettinyt vieväni joitakin tavaroita, mitä en niin useasti käytä, johonkin varastoon. https://www.warasto.fi/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Joko olet lukenut nämä?

Ulkopuolisuuden tunnelukko

Johdanto tunnelukkoihin

Koko on vain numero