Sisustus uusiksi järjestyksellä

Sisustukseen voi vaikuttaa suuresti ilman rahaa muuttamalla järjestystä. Vaikka olohuoneeseeni upposi vielä muutama satanen, oli se ensimmäinen suurin muutos täysin ilmainen.


Kun muutimme asuntoon keväällä 2017, lähdimme miettimään sisustusta television sijainnin mukaan. Tuolloin meillä oli kaksi vaihtoehtoa. Joko televisio sijoitetaan suoraan antennipaikan viereen tai sitten toiselle puolelle huonetta, jonne oli vedetty jo valmiiksi pitkä antennipiuha listoja pitkin.

Ajattelimme, että alkuperäinen paikka olisi liian lähellä ikkunaa ja tulisi liian ahtaaksi, joten olohuoneen painopiste tuli ison olohuoneen alkupäähän.

Myöhemmin pidin saman järjestyksen, sillä ajattelin, että sen siirtäminen jättäisi tilan aivan liian ahtaaksi. Lopulta päätin kuitenkin unohtaa pelkoni ja kokeilla. Ainahan sohvan voi siirtää takaisin.


Uudessa sijainnissa sohva piti sijoittaa lähemmäs televisiota, sillä sen taakse piti jättää käytävä makuuhuoneen ja parvekkeen oville.

Tilasta tuli tiivis, mutta kotoisa. Aiemmin sohvalla oli pimeää, mutta sijoitus ikkunan viereen toi sohvalle täydellisesti raikkautta ja valoa.


Uudella sijoituksella olohuoneen alkupuolelle tuli huomattavasti tilaa. Pienissä asunnoissa asuneena olen ajatellut, että tyhjä tila on huono asia, mutta todellisuudessa se vain toimii.

Seinä, jonka vieressä sohva ennen oli, toimii nyt hyvänä paikkana kirjahyllyille ja meikkipöydälle. Avointa tilaa on taas hyvä käyttää treenaamiseen tai maalaamiseen.


Kun alunperin muutin olohuoneen järjestyksen, oli minulla yksi hankinta, joka kruunasi muutoksen. Hankimme huoneeseen kaksi uutta mattoa tuomaan tilaan kokonaisuutta.

Huoneen korostusväreinä ovat toimineet keltainen ja punainen. Nuo värit tulevat Vallilan London-verhoista, jotka ostin muuton yhteydessä.

Halusin mattojen toimivan myös väripilkkuina, joten etsimme värimaailmaan osuvia mattoja. Lopulta vanhempani löysivät keltaraitaiset matot, joissa väriä oli juuri sopivasti.


Sisustaessa mietin usein, mitä ostaisin tai tuunaisin, mutta välillä pelkkä huonekalujen siirtely luo aivan uuden ilmeen ja tunnelman.

Kylpyhuoneen sisustus  🛁 Tavaran paljouden hallinta ⏩

Kommentit

Joko olet lukenut nämä?

Ulkopuolisuuden tunnelukko

Johdanto tunnelukkoihin

Koko on vain numero