Jotain uutta ja jotakin vanhaa

Remontoitua kylpyhuonettani elävöittävät eloisat kalusteet ja yhtenäiset tekstiilivalinnat tarkkaan mietityn laatoituksen lisäksi.


Laattojen lisäksi uutta on naulakko ja vessanpönttö. Amme hankittiin 2017, kun muutimme asuntoon alunperin. Samalla vaihdettiin peilikaappi, allaskaappi ja lavuaari.

Allaskaapit olivat ennen remonttia puunväriset, mutta remontin yhteydessä ne maalattiin. Samalla peilikaappi koki pienen kavennuksen.


Maalausoperaatio ei mennyt ihan putkeen. Ensin koitimme tummalla lakalla, joka osoittautui virheeksi. Lakka kuoriutui kuin käärmeen nahka kuivuttuaan. Sen jälkeen päätimme vaihtaa maaliin.

Maalin ostossa kävi se perinteinen kommunikaatiovirhe. Isäni ehti maalin ostaa, ennen kuin äitini kanssa ehdimme kissaa sanoa, olettaen, että haluamme saman sävyisen maalin kuin lakan.

Ei, ei haluttu.


Koitimme hyväksyä maalin sävyn, mutta se muuttui yhä vaikeammaksi kun huomasimme, että se muistuttaa häiritsevän paljon kakkaa. Se oli aika surkuhupaisa ilta.

Seuraavana päivänä isäni teki pelastustempauksen ja päätti sekoittaa kakkamaalia vanhaan siniseen maaliin. Lopputulos oli yllättävän lähellä täydellistä.

Pienen maalisekoilumme ansiosta päädyimme kuin pakon edestä rohkeampaan siniseen, jota en itse uskaltanut valita, vaikka sitä harkitsinkin. Se sopi yhteen myös mosaiikin ja vanhojen tekstiilieni kanssa.


Kylpyhuoneen viimeistelivät suihkuverho ja matto, jotka olin ostanut sinne ennen remonttia. Ne toivat lisää sinisiä väriroiskeita, siis juuri sopivasti. Myös uuden naulakon taustalevy maalattiin siniseksi.

Kylpyammeen yläpuolelle ostettiin jo aiemmin peili, joka päätettiin kiinnittää takaisin paikalleen. Se näyttää kivalta, mutta on myös käytännöllinen. Hiusten sävytyksen yhteydessä on kiva voida peilailla suoraan ammeessa.


Tuunailemalla vanhoja kalusteita säästimme pitkän pennin. Samalla kalusteet kuitenkin sopivat hyvin uuteen kylpyhuoneeseen ja näyttävät sinne valituilta.

Lopputuloksena on kylpyhuone, joka miellyttää omaa silmääni. Se ei ole vain siisti, vaan sellainen, johon minun on helppo rakastua.

Kommentit

  1. Minusta on ihanan näköistä, kun käytetään värejä ja niitä yhdistellään. Minä myös haaveilen kylpyhuoneremontista. Ehkä tämän vuoden puolella se saadaan myös aloitettua. Pinnat ovat nyt vaaleat, mutta tahtoisin tummempaa ilmettä. http://www.ch-palvelu.fi/rakennuspalvelut

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Joko olet lukenut nämä?

Ulkopuolisuuden tunnelukko

Johdanto tunnelukkoihin

Koko on vain numero