Rakas kotini: Osa 5 keittiö


Keittiö oli huoneena helpoin työstää, sillä kaikella oli suunnilleen paikkansa ja ainoa muutettava huonekalu oli ruokapöytäni. Samalla se myös kiteytti, kuinka hurja hamstraaja olen.

Keittiössä suurin ongelma oli kasaantuvat roskat. Minulla oli alun perin muovinen astia pahviroskia varten, mutta se oli epäkäytännöllinen ja ruma. Lisäksi minulla oli turhan iso ruokapöytä, joka täyttyi vain tavarasta ja jota en koskaan käyttänyt. Tapanani on syödä aina koneen tai TV:n ääressä, jolloin voin samalla katsoa jotakin.

Yksi iso työ oli vanhojen ruokien poisheittämisessä. Olin esimerkiksi kuljettanut joitain kuivamuonia asunnosta asuntoon ja lisäksi ostellut vähän liiankin innoissani ruokia kokeiluun. Olin myös saanut paljon teepaketteja lahjaksi, joita en saanut käytettyä tai heitettyä pois.


Miettiessäni keittiön sisustusta uusiksi halusin vain tehdä siitä tehokkaamman ruuanlaitolle. Säilytys ja tasot olivat siis merkittävässä roolissa. Samoin kierrätys. Kierrytyksen ratkaisin kahdella FILUR roskiksella. Toinen on pahveja ja toinen tyhjiä pulloja varten. Pidän kuitenkin vielä silmällä olisiko minulla tarvetta muutamalle pienemmälle roskikselle.

Ruokapöydän tilalle olen jo pitkään haaveillut korkeaa baaritasoa tai tarjoiluvaunulla. Katsellessamme kalusteita hahmottui idea vanhan ruokapöydän tuunaamisesta. Isäni kätevänä rakensi mummoni vanhaan pöytään välitason ja lisäsi korkeutta pyörillä ja lisäjaloilla. Tämän ansiosta tason voi helposti siirtää ja se on normaalia ruokapöytää korkeampi.

Pääsin itsekin tekemään osani, sillä halusin maalata pöydän hieman punaisemmaksi. Maalaus operaation aikana päätin kokeilla maalata myös pöydän jalat kevyesti, mutta halusin jättää niihin sotkuisen ja epätasaisen jäljen. Jalat jäivät siis kevyesti maalatuksi ja niissä on tarkoituksella valumajälkiä.


Keittiö vaatii vielä hieman työstöä, sillä yksi pieni taso on edelleen sotkuinen. Sen hoitamisen päätin suosiolla jättää myöhempään, sillä tiesin saavani sen hoidettua paremmin eteisen siivouksen yhteydessä. Lisäksi koitan vielä etsiä sopivia baarijakkaroita pöydän äärelle.

Kaiken kaikkiaan keittiö on muutamalla pienellä muutoksella jo nyt paljon toimivampi. Se mukautuu paremmin omiin tarpeisiini toimien ennen kaikkea tilana ruuanlaittoon, eikä syömiseen. Opimme usein tiettyyn kaavaan siitä, mitä kotona tulisi olla. Yksi tällainen asia on ruokapöytä. Välillä onkin hyvä pysähtyä miettimään, onko huonekaluilla jokin tarkoitus, vai ovatko ne osa sisustusta vain koska niiden kuuluu olla?

Kommentit

Joko olet lukenut nämä?

Ulkopuolisuuden tunnelukko

Johdanto tunnelukkoihin

Koko on vain numero