Rakas kotini: Osa 4 työhuone



Entinen pelihuoneeni koki jo ison muutoksen viime keväänä, sillä eron myötä sen kalustus muuttui näkyvimmin. Aiemmin huoneessa oli vierekkäin kaksi pelikonetta, seinällä televisio ja toisella seinällä nahkasohva. Nahkasohvan ja toisen koneen lähdettyä huone jäi melko tyhjäksi.

En muista montako päivää ehti kulua, ehkä yksi tai kaksi, kun siirsin jo tietokoneeni toiselle seinälle ikkunan viereen. Pystyin nyt katselemaan maailmaa koneella istuessani. Sen jälkeen päätin uudelleen miettiä huoneen käyttötarkoituksen.

Pelihuoneesta tuli työhuone, jossa voin tehdä projektejani ja hoitaa kirjanpidollisia asioita. Ensimmäisellä Ikea-reissullani viime keväänä ostin toisen pöydän työpöydäkseni ja siirsin matalan hyllyn olohuoneesta toimimaan paikkana liikuntavälineilleni. Merkittävimmät muutokset olivat siis jo valmiita, kun lähdin tilaa työstämään syksyllä uudelleen.





Kuten kuvista näkee, ei tila vieläkään toiminut. Monet esineet etsivät paikkojaan ja toiminnallisuus oli heikossa jamassa. Koska tavaraa oli järjestelyn myötä ympäri lattioita, oli järjestyksen luominen todella haastavaa. Huomasin katsovani kaikkea ilman mitään käsitystä, miten keksin tavaroilleni paikat.

Lopulta päätin ottaa tyhjän paperin ja luonnostella huonekaluni siihen. Pidin kalusteet tyhjinä ja mietin, mitä tarvitsen lähelleni mihinkin kohtaan. Mitä voisin siirtää huoneen sisäänrakennettuun ovelliseen kaappiin. Samalla kirjasin ylös päätökseni; tälle hyllyn tasolle tulevat koulukirjat, tälle laatikko ja laatikkoon ompelutarvikkeeni.







Työhuonetta järjestäessäni huomasin, kuinka tärkeitä laatikot ovat. Erilaista pikkusälää löytyi vaikka kuinka ja niille piti keksiä loogiset paikat. Hahmotin mielessäni kategoriat laatikoille. Ompelu, askartelu, maalaus ja monta muuta. Pikkuhiljaa pienempi säläkin alkoi saada paikkansa.

Säilytysratkaisujen kanssa halusin luoda eloa tilaan, ilman, että se menee tukkoon. Huoneesta tuli siis kalusteidensa puolesta kaikkea muuta, kuin yhdenmukainen. Päätin ottaa kaiken irti sekalaisuudesta. Uskon nimittäin vahvasti siihen, että kun tarpeeksi sekoittaa pakkaa, näyttää sekin omalla tavallaan harmoniselta.

Arvatenkin tämä tila on monien erilaisten asioiden säilytyspaikka. Tilalla on minulle itselleni neljä päätehtävää; ompelu / DIY-projektien teko, maalaus, liikunta ja työnteko. Tilasta piti siis saada yhtä aikaa luova ja värikäs sekä rauhallinen ja tyylikäs. Koitin myös jakaa huonetta erilaisiin osiin etenkin säilytyksen kannalta.









Työhuoneeseeni en edes harkinnut mattoa, enkä todennäköisesti tule harkitsemaankaan. Tilan monipuolisuuden vuoksi tahdon voida rullata tuolini helposti pöydältä toiselle, jolloin matto olisi vain tiellä. Tyhjä lattia on myös hyvä, jos maalaan jotain suurempaa tai haluan leikellä kankaita.

Lattian sijaan keskityin vahvasti huoneen seiniin, joiden tyhjä tila jäi vähäiseksi. Ainoan huonekalujen osalta tyhjänä säilyneen seinän päätin täyttää värikkäillä maalauksilla ja rustiikkisella ikkunankarmilla. Ikkunankarmi projekti on ollut mielessäni jo vuosia ja vaikkei se vielä istu tilaan täydellisesti olen silti ihastunut lopputulokseen.

Isona vaikeutenani on kaikenkaikkiaan rustiikkisten elementtien tuominen sisustukseeni. Pidän kyseisestä tyylistä paljon, mutta samalla hallitsevana tyylinäni tahdon pitää modernin yksinkertaista linjaa. Uskon kuitenkin kaikkien huoneiden osalta saavani palaset kasaan pikkuhiljaa rustiikkisen tyylisiä elementtejä lisätessäni.







Työhuoneen siistinä pitäminen ei tule onnistumaan helposti, mutta jo nyt tilanne on paljon parempi. Maalaamisen jälkeen tiedän tasan tarkkaan, mihin laitan tarvikkeeni, jotta ne eivät jää lojumaan. Samoin on kaikkien muiden esineiden kanssa.

Tässä tilassa minulla on myös selkeät suosikkini. Työpöydän yläpuolella oleva kamerahylly on motivoiva ja inspiroiva osa huonetta. Kameroiden rinnalle sijoitin Hashtag-neonkyltin, jonka ostin pitkän harkinnan jälkeen Clas Ohlsonista. Samassa nurkassa odottava kameran jalka yhdistää kamerat myös tilan muuhun osaan.

Toinen suosikkini on keväällä Ikeasta hankkimani työpöytä, joka on koottu pöytälevystä ja erikseen ostettavista jaloista. Myös kolmas suosikkini on Ikean löydös. Tietokoneeni vieressä komeilee väripilkkuna punainen HÄLLAN kaappi, jonka ostin loppukesän reissulla. Kaappi toimii näppäränä säilytyspaikkana kaikelle, mitä tarvitsen usein koneella ollessani.









⏪ Rakas kotini, osa 3 ❤ Rakas kotini, osa 5 ⏩

Kommentit

Joko olet lukenut nämä?

Ulkopuolisuuden tunnelukko

Johdanto tunnelukkoihin

Koko on vain numero