Rakas kotini: Osa 6 Eteinen

Ennen kuin kotiprojektissani pääsen viimeiseen huoneeseen, täytyi minun hoitaa eteinen kuntoon. Eteisen osalta homma oli pääosin pelkkää siivoamista muutamaa pientä hankintaa lukuun ottamatta. Ei kuitenkaan muista koska eteinen, tai erityisesti vaatehuone olisi ollut jonkinlaisessa järjestyksessä, joten pelkkä järjestys oli muutoksena merkittävä.


Vaatehuone on tila, jota moni pitää loistavana ominaisuutena asunnossa. Itse olen yleensä nähnyt sen lähinnä tilan hukkana, mutta isossa asunnossa se on ihan kätevä. Olettaen ettei vaatehuone ole täynnä epämääräisiä laatikoita ja roskia. Olen kyllä jotain käyttötavaroita saanut aiemminkin säilöttyä vaatehuoneeseen, mutta pääosin se oli täydessä kaaoksessa.

Koska vaatehuone oli ahdas ja täynnä epämääräistä roinaa, tuli myös eteisen vaaterekistä käyttökelvoton. Se oli täynnä takkeja ja kenkiä, joita en käytä lähes koskaan tai juuri tähän vuodenaikaan. Tämä myös kuvaa hyvin koko kaaosta kokonaisuutena, sillä iso osa siitä on valtavaa ketjureaktiota.


Olen kevään jälkeen hankkinut aika hurjan määrän meikkejä, kiinnostuttuani niistä hieman enemmän. Tämän myötä myös meikkauspaikkani räjähti käsiini ja koitin keksiä sille uusia säilytysratkaisuja. Päätin siivota eteisen sivupöydän laatikosta kaiken muun pois, jotta sain varattua sen kokonaan eri puteleille, joille sopivaa tilaa ei löytynyt pöydän päältä.

Koitin myös etsiä pientä laatikostoa pöydän päälle huonolla menestyksellä. Lopulta paras ja ainoa toimiva vaihtoehto löytyi Tigersistä. Sen ja huulipunapidikkeen lisäksi päätin ottaa lisää vanhoja lasipurkkeja hyötykäyttöön ja säilyttää meikkisiveltimeni niissä.


Kerroin jo juttusarjan alussa, miten eteisessä oveni eteen kertyy paljon mainoksia. Tähän päätin ratkaisuksi hankkia oven viereen lehtitelineen. Sen ansiosta saan nopeasti sivuun tarpeelliset paperit, jolloin mainoslehdet lentävät vaivattomammin paperinkeräyspussiin.

Vaatehuoneen puolestaan omistin vaatteille ja jätin sinne vain muutamia muita tavaroita, kuten tuulettimen ja ilmapatjan. Kaiken kaikkiaan vaatehuoneen tarkoitus on toimia säilytyspaikkana kaikelle, mitä tarvitsen vain harvoin. Ensisijaisesti säilytän siellä kuitenkin kenkiäni ja takkejani.


Eteisen valmistuttua on seuraavana vuorossa olohuone. Sen jälkeen aloitan varmaan alusta ja koitan käydä läpi vielä tarkemmin kaikki kaapit, ennen kuin julistan asunnon täysin valmiiksi. Tai ainakin ne muutamat kohdat, jotka jäivät vähän sinnepäin tilaan. En ole vielä muuttunut sotkuisesta siistiksi ihmiseksi, mutta kaikki läpi käydyt huoneet ovat huomattavasti helpompia siivota, kun kaikella on paikkansa.

⏪ Rakas kotini, osa 5

Kommentit

Joko olet lukenut nämä?

Ulkopuolisuuden tunnelukko

Johdanto tunnelukkoihin

Koko on vain numero