Kuulumisia sisustusprojektin keskeltä

Sisustusprojektini on venynyt hieman viimeviikkojen kiireiden myötä. Tällä viikolla aikatauluni heitti kuperkeikkaa yllättävän menon vuoksi, joten päätin ottaa pienen tilanne katsauksen tähän väliin. Samalla pääsen myös kertomaan hieman arjestani ja kuulumisistani, joista en yleensä kirjoita.


Toissaviikonloppuni meni lanien järjestämisessä ja niihin osallistumisessa, joten seuraava viikko meni aikataulun kasaamisessa uudelleen. Tämän viikon piti antaa minulle hyvin aikaa saada aikatauluni kuntoon, mutta pienen Hani kanini terveydentila toi yllättäviä menoja ja aiheutti suoraan yhden huonosti nukutun yön, joka johti tehottomuuteen seuraavana päivänä.

Olen myös huomannut haukanneeni hieman liian suuren palan blogini aikataulun suhteen. Toisaalta aikataulu ei tuottanut ongelmia lainkaan ensimmäisillä viikoilla, mutta nyt kun viikonloput ovat olleet entistä tapahtumatäyteisempiä, on aikataulun hallinta ollut jo paljon haastavampaa.


Kotiprojekti puolestaan hidastui huomattavasti työhuoneen valmistumisen jälkeen. Keittiökin on kyllä periaatteessa viimeistä siivousta vaille valmis, mutta koska päivä jonka varasin sen tekemiseen, meni eläinlääkäri ajan etsimiseen, en ehtinyt sitä tekemään. Olohuoneen vuoron lähestyessä olen myös hieman kahden vaiheilla sen kanssa, pitäisikö eteinen ottaa vielä väliin omana aiheenaan.

Olohuoneeni on tavallaan aika tylsä kohde, siellä suurin muutos tulee olemaan kanien häkin vaihtaminen ja pienet sisustus muutokset. Samalla juuri nyt se on kaikista kaoottisimmassa tilassa, sillä olen siirtänyt muista huoneista sinne epämääräistä tavaraa. Olohuoneen järjestämisen kannalta olisi eteisen siisteyden hoitaminen myös merkittävää, joten täytyy varmaan kääntyä sen puoleen suosiolla seuraavaksi.


Entä miten siisteys on säilynyt muissa huoneissa? Makuuhuoneessa on edelleen hieman opeteltavaa vaatteiden kanssa, mutta muuten se on pysynyt siistinä. Sängyn sijoittaminen ikkunan viereen on osoittautunut loistavaksi valinnaksi ja naulakot neuleille auttavat löytämään nopeasti lämmintä päällepantavaa.

Työhuoneessa tavarat löytävät aika hyvin paikoilleen, mutta muutamia asioita pitää vielä tsempata. Tällä hetkellä huoneen lattioilla on muutamia tölkkejä, jotka täytyisi varmaan kerätä suoraan muovipussiin ja kiikuttaa palautukseen. Huoneessa on nyt paljon parempi tunnelma, eikä asioiden tekeminen tunnu yhtä hankalalta.

Kolmas valmis tilani on parveke, joka on pysynyt edelleen siistinä. Ainoastaan olohuoneeseen tuleva uusi koppi kaneille on vielä jumissa siellä, sillä tahtoisin saada kuvan olohuoneesta ennen kuin vien sinne lisää tavaraa. Syksyn aikana yksi tavoitteeni on ottaa aikaa parvekkeella lukemiseen, mutta sen toteuttaminen vaatii lisää vapaata aikaa.


Kodin muutosprojekti on työläs ja aikaa vievä, mutta huone huoneelta koti tuntuu yhä enemmän kodilta. Samalla myös järjestelmällisyys tuntuu onnistuvan pikkuhiljaa jopa minulta. Erityisen kiva on huomata, että koti alkaa todella tuntua minun kodiltani, eikä vain sekavalta jäänteeltä jostain muusta.

Kommentit

Lähetä kommentti

Joko olet lukenut nämä?

Ulkopuolisuuden tunnelukko

Johdanto tunnelukkoihin

Koko on vain numero