Rakas minä, mitä sinulle kuuluu?

Joskus teinityttönä yläkoulussa hankin vuosittain Demin lukuvuosikalenterin. Jossain vaiheessa kalenterin viimeisillä sivuilla oli kohta, jossa piti kirjoittaa terveisiä itselleen vuoden tai parin päähän. Innostuin ajatuksesta niin, että myöhemmin olen alkanut kirjoittamaan enemmänkin kirjeitä itselleni.

Tavoitteenani on kirjoittaa joka vuosi uudenvuoden kirje, sekä kirjeitä tulevien syntymäpäivieni varalta. Joskus kirjeestä on vuosia ja joskus vain hetki. Olen myös oppinut liian optimistisuuden sijaan kirjoittamaan kannustavia sanoja, jotka voivat sillä hetkellä olla todella tärkeitä.

Uudenvuoden kirjeisiin liittyvät aina toiveet ja tavoitteet tulevalle vuodelle ja alkavan vuoden lähtökohta. Tänä vuonna joudun varmasti varaamaan aikaa kirjeeni lukemiseen, sillä tiedän sen olevan kivuliaampaa luettavaa. Siitä huolimatta tahdon nähdä, mitä vuoden 2017 Annu on tahtonut sanoa minulle, jonka elämä teki U-käännöksen hetkenä jolloin kaikki tuntui olevan selkeämpää kuin koskaan.


Keväällä kohdalleni osui ensimmäinen todella vanha kirje. Annu 17v kuulosti eläneen aivan toisessa ajatusmaailmassa. Toiveet urheiluautosta ja kymmenen pisteen ulkonäöstä kuulostivat kaukaisilta. En toteuttanut hänen haaveitaan, mutta se ei haittaa. Olen löytänyt parempia, itseni näköisiä haaveita.

Tuossa kirjeessä merkittävää oli se, että lukiessani sitä näin fyysisesti miten olen muuttunut ja kasvanut. Silti näin myös pieniä kohtia, joista tunnistin itseni. Merkittävintä tuossa hetkessä oli se, että jo 17 vuotias Annu oli varautunut siihen, että voin kaivata lohdutusta.

Uudenvuoden kirjeitäni lukuunottamatta en koskaan kirjoita itselleni surullisena. Tahdon saada paperille kannustavia ja tsemppaavia sanoja. Uudenvuoden kirjeeni on poikkeus, sillä se toimii myös rehellisenä päiväkirjana.


Mietimme usein, mitä meistä tulee vuoden, kahden tai kymmenen päästä, mutta unohdamme miettineemme itseämme tai muistamme vain haaveemme. Kirjoittamalla itsellesi tulevaan voit muistuttaa itseäsi siitä, etteivät kaikki toiveesi olleet pelkkiä haaveita, vaan tärkeimpinä ovat realistiset toiveet.

Kun kirjoitat itsellesi, muista olla kannustava. Muista, että haaveesi voivat muuttua ja tärkeintä on, että olet onnellinen. Mitä useamman kerran olen pitänyt tärkeimpänä tavoitteenani onnellisuuden, sitä vähemmän annan painoarvoa muille konkreettisimmille asioille.


Ohjeet ensimmäisen kirjeen kirjoittamiseen:
  • Valitse ajankohta, joka on kaukana, muttei monen vuoden päässä. Esimerkiksi syntymäpäiväsi tai jokin tuleva etappi elämässäsi (esim. häät tai valmistuminen).
  • Kerro mitä sinulle kuuluu, millaisista asioista haaveilet ja mitä toivot itseltäsi tulevaisuudessa. Pidä toiveesi kannustavana ja realistisena.
  • Kirjaa kirjeesi loppuun ikäsi ja päivämäärä, jolloin kirje on kirjoitettu. Voit myös laittaa mukaan jotain pientä, kuten rahaa tai laulun sanoja.
  • Laita kuoreen, kenelle kirje on osoitettu (eli milloin saat sen avata). Laita kirje paikkaan, josta löydät sen. Voit myös laittaa asiasta muistutuksen puhelimeesi.

Kommentit

  1. Tosi kiva idea! Itse pelkään unohtavani tai hävittäväni kirjeen, mutta olispa nettisivusto joka voisi lähettää esim. sähköpostilla kirjeen tulevaisuuteen 🤔
    Muutenkin blogi on mielenkiintoinen ja näyttää hyvältä! 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Mulla on itelläni kirjeille tuo feikkikirjaboxi joka vähän näkyy tossa tokassa kuvassa. Joku vastaava erityinen paikka voi toimia siihen. Tosin tolla idealla vois hyvin olla joku appi tai vastaavakin, se vois olla kätevä :D

      Poista
  2. Em, näyttäisi tuollaisia palveluja löytyvänkin. Esimerkiksi https://www.futureme.org/ vaikutti äkkiseltään ihan pätevältä. Riskinä näissä tietysti, että mitä jos palvelu lopettaakin vuosien varrella toimintansa. Yksi vaihtoehto on myös tehdä kalenteriin (esim. google calendar) tapahtuma halutulle ajankohdalle ja määritellä tapahtumasta lähetettäväksi muistutussähköposti. Toki käsinkirjoitetussa kirjeessä on ekstrana käsinkosketelvaa tunnelmaa 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho! Tuo näyttikin mielenkiintoiselta, näyttäisi toimivan tuohon keskittyneenä somenakin. Ainakin kirjeen voi määrittää julkiseksi, mutta nimettömäksi ja tykätä muiden kirjeistä. :D Itelleni käsin kirjoittaminen on se juttu, mutta tuo näyttäisi loistavalta verkkoalustalta! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Joko olet lukenut nämä?

Ulkopuolisuuden tunnelukko

Johdanto tunnelukkoihin

Koko on vain numero