Rakas kotini: Johdanto

Menneisyyden haamut

Suurin ja ehkä ainoa ero avoliiton päättymisen ja seurustelun päättymisen välillä on yhteisen arjen ja kodin katoaminen. Usein eron jälkeen kumpikin koittaa löytää uuden kodin, sillä vanhaan kotiin jääminen voi repiä haavoja auki vain uudelleen ja uudelleen. Joten voiko vaikean eron jälkeen vanhasta yhteisestä kodista edes saada omaansa?



Kun itse jouduin yllättävään erotilanteeseen keväällä, ei uuden kodin löytäminen oikeastaan ollut edes vaihtoehto. Hain samalla opiskelemaan toiseen kaupunkiin, joten opiskelupaikan osuessa kohdalle olisin joutunut kuitenkin muuttamaan uudelleen. Muuttaminen kuitenkin on todella työläs prosessi. Niinpä minun piti keksiä, miten yhteisestä kodista tulee minun kotini.


Ensimmäisenä lähdin muuttamaan vanhan pelihuoneemme sisustusta niin, että siitä tulisi työhuoneeni. Samalla myös olohuone muuttui hieman ja lopulta parveke koki kunnon muodonmuutoksen. Kului muutama kuukausi ja aloin pitää kodistani jälleen, suhteen haamut tuntuivat jättävän sen vihdoin rauhaan.

Koska en tiennyt, muutanko loppukesästä, en voinut lähteä tekemään radikaaleja muutoksia. Kaikki uudet huonekalut ja sisustuselementit olisi pitänyt saada muutettua mukana, sillä taloudellinen tilanteeni ei kannustanut huonekalujen hankkimiseen vain pariksi kuukaudeksi. Niimpä lopullinen suurempi muodonmuutos jäi odottamaan.

Nyt vihdoin tiedän missä olen ainakin loppuvuoden ja olen myös saanut hahmoteltua päähäni, millaisilla asioilla tahdon kotini rakentaa, joten pääsen lopulta toteuttamaan sitä. Rakas kotini on juttusarja tästä prosessista. Miten teen yhteisestä kodista oman kotini ja millaisilla ratkaisuilla luon muuttuneeseen arkeeni sujuvuutta.


Minulle koti on valtava osa hyvää mielenterveyttä. Sotku ja kaaos aiheuttavat stressiä ja vievät energiaa pelkällä olemassaolollaan samalla, kun kauniit asiat tuovat inspiraatiota ja energiaa. Koska koti on itselleni niin tärkeä osa henkistä hyvinvointiani ja itsetuntemustani, tahdon tuoda sen myös osaksi blogiani.

Sinulle tärkeämpää voi olla esimerkiksi matkustaminen, etkä ehkä kaipaa kodiltasi muuta, kuin nukkumapaikan. Tällöin muut juttusarjani ja yksittäiset tekstini voivat tuoda juuri sinulle enemmän ajatuksia oman henkisen hyvinvointisi kehittämiseen. Pyrin kuitenkin käsittelemään teemaa oman kokemukseni pohjalta eri tavoilla, joten siksi myös kodilla on blogissani oma paikkansa.


Sisustus on teemana siinä mielessä erikoinen, että usein sitä käsitellään visuaalisen mielekkyyden ja käytännöllisyyden kautta. Tahdon syventyä pohtimaan enemmän eri valintojen vaikutusta henkiseen hyvinvointiin ja identiteetin rakentamiseen. Tietysti myös ratkaisut arjen helpottamiseen ja kaaoksen välttämiseen ovat tärkeässä roolissa, sillä itselleni kaaoksella on todella väsyttävä vaikutus.

Ensimmäisenä kunnollisena teemana on itse kaaos ja sen selättäminen. Tämän jälkeen sarja lähtee huone huoneelta käymään läpi muutosprosessia. Tahdon kertoa sisustusvalinnoistani ja niiden taustoista, sillä ehkä jokin ratkaisuni auttaa sinua tai antaa ajatuksen jonkin muun ongelman ratkaisemiseen.

Kommentit

  1. Testaanpa tässä onnistuuko kommentointi, ellei ole tilaaja. Odotan innolla jatkoa tähän osioon! Hienoja kuvia ja rohkeaa juttua sulla on jo täällä <3 Ja juu aion tilaajaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Alkuun kommentointi on vielä täydellä moderoinnilla, eli kulkevat minun kauttani, mutta kaikki voivat kommentoida. :) Rakas kotini jatkuu torstaina kaaos teemalla, joten pitkään ei tarvitse sitä odottaa!

      Poista

Lähetä kommentti

Joko olet lukenut nämä?

Ulkopuolisuuden tunnelukko

Johdanto tunnelukkoihin

Koko on vain numero