Motivaatiopula ja tauko

Tällä hetkellä elämässäni on kolme merkittävää projektia. Kärjessä näistä ovat juuri nyt valmistuminen ja kouluun hakeminen, jotka kaikki syövät energiaa samasta purkista. Ja kuten aikani ja energiani, ei myöskään motivaationi ole rajaton. Jos ei ole aikaa kunnolla paneutua on vaikea motivoitua.


Päätin jo muutama kuukausi sitten laittaa blogini tauolle kevään aikana keskittyäkseni opintoihini ja nyt kun kesä on jo nurkan takana, on aika ottaa tuo pitkään suunniteltu aikalisä. Mitä vähemmän minulla on ollut aikaa kirjoittamiselle, sitä vähemmän se myös motivoi minua. Pelkästään sekin on syy ottaa aikalisä ja tarkastella kokonaisuutta hetken etäämmältä.

Olen nyt kevään ajan ollut tyytymätön juttuihin. Mielestäni taso ei ole erityisesti kärsinyt, mutta samalla se ei ole ollut myöskään sellainen, josta olisin erityisen ylpeä. Kun kirjoittaminen on ollut suorittamista, se on varmasti heijastunut myös sisältöön.

Vaikka unelmani ja tavoitteeni ovat vuoden aikana muuttuneet, on blogini pysynyt tavoitelistallani aina jossakin roolissa. Muutos kuitenkin tarkoittaa sitä, että on hyvä pysähtyä myös miettimään suuntaa ja sisältöä uudelleen.


Istuin perjantaina viimeistä kertaa oppitunnilla ja seuraavaksi on aika keskittyä itse viemään opintoja loppuun. Tämän myötä valmistuminen alkaa vihdoin realisoitua ajatuksesta todelliseksi tapahtumaksi. Samalla alkaa korkeakoulujen yhteishaku, joka alleviivaa seuraavaa tavoitettani.

Kahden ison kouluun liittyvän etapin rinnalla en kykene keskittymään blogiini tämänkään vertaa, enkä tahdo turhautua tilanteeseen. Siksi koen paremmaksi höllätä jalkaa kaasulta tämän projektin osalta. Toivottavasti tämän jälkeen palaan myös täynnä uutta intoa ja uusia näkemyksiä.


En aio blogia sulkea mielestäni kokonaan kuukaudeksi kuitenkaan. Sen sijaan teen hieman itsearviointia ja analyysia. Koitan myös saada kasaan opiskelijabudjetti sarjaan ensimmäisen osan, jossa tarkoituksenani on kokeilla millaisella summalla selviän viikon nykyisellä elintasollani.

Kommentit

Joko olet lukenut nämä?

Ulkopuolisuuden tunnelukko

Johdanto tunnelukkoihin

Koko on vain numero