TOP 5 Eroleffat ja -biisit

Varoitus: Juttu sisältää juonipaljastuksia siitä, palataanko mainittavissa elokuvissa yhteen!

Eron jälkeen iskee hetki, kun tekee mieli katsoa oikein hyvä eroleffa ja syödä jäätelöä. Tämä klisee on itselläni ainakin osittain todellinen, mutta usein sen toteuttaminen on yllättävän vaikeaa. Hyvin alkanut elokuva kerta toisensa jälkeen päättyy yhteen palaamiseen ja ruokkii aivan vääriä ajatuksia mielessäni. Toinen tärkeä eron käsittelyn väline itselleni on musiikki. Mutta kuinkas ollakaan jälleen kappale toisensa jälkeen on enemmän toisen takaisin kaipuuta.

Kuunneltuani aivan liian pitkään näitä nyyhkybiisejä päätin kasata listan niistä kappaleista, jotka ovat kannustavia tai joiden kautta itse koen helpommaksi käsitellä mennyttä. Samalla keräsin muutamia suosikkejani elokuvapuolelta.





   

TOP 5 Eroleffat

Etsiessäni listoja hyvistä eroleffoista tuli toistamiseen vastaani ansoja, joissa hyvä eroleffa paljastuikin yhteenpaluuleffaksi. Esimerkiksi Cosmopolitanin artikkeli “23 Movies to Get You Over Even the Nastiest Breakup” aloittaa listan “The Break-Up” elokuvalla, jota en todellakaan suosittele tuohon tarkoitukseen. Eri aikakausilehtien luomilta listoilta löytyy myös hyviä elokuvia (sellaisia joita itse tulen suosittelemaan), mutta niiden valinnassa saa olla tarkkana, sillä usein nämä listat sisältävät myös lukuisia yhteenpaluu leffoja.


1. (500) Days of Summer (2009)

500 Days of Summer on ehdoton ykköseni eron jälkeen katsottavista elokuvista. Sen lisäksi, että se auttaa luomaan toivoa, sen tärkein ominaisuus on puhuttelevuus. Joka kerta se avaa silmiäni hieman antaen tilaa surulle. 500 Days of Summer on realistinen kuvaus parisuhteesta ja siitä, miten asiat eivät aina ole niin kuin me näemme ne.


How to Be Single on se elokuva, joka kannattaa katsoa kaivatessa huumoria päivään. Katsoin itse tämän hieman varauksella, mutta lopputulos jätti hyvän maun itse elokuvan sanomasta, kuten omasta sinkkuudestani muistuttamalla, että hyvät kaverit ovat juuri nyt tärkeimpiä.


Jos kaipaat eroleffaasi romanssia, on tässä yksi täydellinen vaihtoehto. Forgetting Sarah Marshall muistuttaa siitä, että jotain parempaa on edessä.

Huumoria, vähän romantiikkaa, ystävyyttä ja täydellinen kosto. The Other Woman on hyvä komedian lähde etenkin jos huumoria kaipaa pettämisen käsittelyyn.


Toisin kuin muut listani elokuvista, 6 Years ei välttämättä sovi vasta eronneen leffailtaan. Se keskittyy 500 Days of Summer:n tapaan eroa edeltävään vaiheeseen, mutta paljon painostavammalla tunnelmalla. 6 Years on loistava elokuva silloin, kun pahimmat haavat ovat parantuneet ja vanha suola alkaa janottaa. Tämä elokuva voi kuitenkin olla liian ahdistava etenkin väkivaltaisesta suhteesta toipuvalle tai seksuaalisen häirinnän uhrille.


   

TOP 5 Erobiisit

Musiikkia varten kasasin spotify-listan, jolla tahdon tsempata itseäni hyvään vuoteen 2019. Näistä tahdon kuitenkin nostaa blogi-tekstiini 5 suosikkiani ja syyt niiden taustalla. Unohdetaan tällä kertaa eksän kaipailu.


Agenda - Emma Blackery

Agendan lisäksi koko Villains levy on julkaisustaan saakka pyörinyt jatkuvasti soittolistoillani. Agenda on itselleni voimabiisi, mutta jos kaipaan suoraan eroon liittyvää musiikkia, valikoituvat samalta levyltä “Petty” ja “What I Felt with You” ensimmäisinä kuunneltavikseni.



2. Loving Me - Hailey Reese

Loving Me on yksi suosikkikappaleeni silloin, kun kaipaan muistutusta siitä, että olen itse itselleni se tärkein. Se on myös hyväntuulinen ja sopivan iloinen kappale. Samassa kategoriassa toimivat myös Ariana Granden “thank u, next” ja Hailee Steinfeldin “Love Myself”.



3. Elastic Heart - Sia (Madilyn Bailey & KHS cover)

Madilyn Baileyn ja Kurt Hugo Schneiderin koveri Sian “Elastic Heart” kappaleesta on ehdoton suosikkini silloin kun kaipaan jotain hieman koskettavampaa. Kappale ei keskity itkemään toisen perään, vaan se koskettaa enemmän epäonnistumisen tunnetta kannustavasta ja voimaannuttavasta näkökulmasta.



4. It’s A Beautiful Day - Michael Bublé

Tämä kappale on kantanut minua läpi jo kahden eron ja se oli todella tärkeä hymyn tuoja ensimmäisen eroni aikana. Vaikken aina oikeasti tuntisi oloani helpottuneeksi eron jälkeen, antaa kappale kuitenkin hieman voimaa saada hymyn kasvoilleni.



5. I Don’t Wanna Be Sad - Simple Plan

Vaikka surusta ei pääse yli vain päättämällä niin, antaa tämä kappale itselleni kuitenkin voimaa voida paremmin. Kuunneltuani aivan liikaa nyyhkykappaleita ja vellottuani surussa liian monta päivää antoi “I Don’t Wanna Be Sad” minulle sopivan potkun kohti hyvää mieltä. Suruun on kuitenkin helppo tarrautua ja joskus se mitä tarvitaan on päätös siitä, että nyt riittää.



Onko sulla suosikki eroleffaa tai -biisiä, joka puuttuu tältä listalta? Kerro ihmeessä kommenteissa!

Kommentit

  1. Todellakin on, mut voimaannuttavista ainoa taitaa olla vanhan polven edustajalle Gloria Gaynorin I will survive. Hieno biisi silti!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Joko olet lukenut nämä?

Ulkopuolisuuden tunnelukko

Johdanto tunnelukkoihin

Koko on vain numero