Kuukausi ihmissuhteille

2019 on jo päässyt täyteen vauhtiinsa ja helmikuun myötä myös ystävänpäivä koputtelee ovella. Kaupat täyttyvät sydämen muotoisista suklaarasioista ja nallekarhuista, kun ystävänpäivä vuosi vuodelta muuttuu yhä parisuhdekeskeisemmäksi. Niinpä tahdon omistaa tämän kuun ihmissuhteille ja erityisesti sinkkuudelle.

Ystävänpäivän lisäksi myös viimeisimmän eroni vuosipäivä on nyt aivan lähellä, tarkoittaen että pian minulla on vuosi sinkkuutta takana. Niinpä sinkkuuden lisäksi tulen myös kirjoittamaan hieman erosta. Ja todennäköisesti ihmissuhteista ylipäätään.



Ystävänpäivän viettäminen kumppanin kanssa on mielestäni ihan oikein, vaikka se nimensä mukaisesti kuulostaa liittyvän enemmän kaverisuhteisiin. Ainakin itselleni kumppani on kuitenkin aina se paras ystävä, jolle jaan melkein kaiken. Ilman parisuhdetta keskityn enemmän ystävyyssuhteisiin, mutta iso osa parisuhteen jättämästä aukosta jää suhteelle oman itseni kanssa.

Toistaiseksi en vielä tiedä aionko juhlistaa ystävänpäivää mitenkään ja jos juhlin niin teenkö sen kavereideni kanssa vai teenkö jotakin yksin. Tiedän kuitenkin, etten aio tehdä siitä ajankohtaa, jolloin suren sinkkuutta vaan päinvastoin nautin siitä. Ja jos itse olet samassa tilanteessa, toivon sinunkin asennoituvan ystävänpäivään positiivisesti.



Ensi viikolla aihealue starttaa ero-teemalla, kun listaan suosikkini eroleffoista ja -biiseistä. Monet näistä erobiiseistä toimivat myös hyvin ihan vain sinkkuajan tunnelmointiin. Kirjoitan tässä kuussa myös kuluneesta vuodesta sekä ajatuksista, joiden kanssa olen kamppaillut.

Olen vihdoin pisteessä, jossa koen sopivaksi kirjoittaa erosta, sillä vaikka se on osaltaan edelleen ajankohtainen asia, koen saaneeni oman prosessointini jonkinasteiseen päätökseen. Aiemmin olen aihetta sivunnut pienesti, mutta aika pinnallisesti.

Kommentit

Joko olet lukenut nämä?

Ulkopuolisuuden tunnelukko

Johdanto tunnelukkoihin

Koko on vain numero