Rakas kotini: Osa 2 parveke


Ennen parvekkeen siistimistä ja uudelleen sisustamista sen kalustuksena oli pienipyöreä lasipöytä ja kaksi tuolia. Pöydän ja toisen tuoleista päädyin jättämään, mutta aikalailla kaikki muu sai mennä.

Parvekkeella ei ollut mattoa, sillä vaikka maton hankinkin jo melkein vuotta aiemmin, en ollut ehtinyt pesemään lattiaa, jossa oli muutama tahmatahra läykkyneistä juomista. Toinen ongelma oli se, että ainakin kolmasosa parvekkeeni pinta-alasta oli roskien ja muiden säkkien peitossa.

Osa näistä roskasäkeistä ei ollut minun jäljiltäni, mutta toki olin itsekin kantanut korteni kaaos kekoon. Säilöin myös kanien heinäsäkkiä parvekkeella ja itse säkin viemän tilan lisäksi parvekkeella oli mukava kasa siitä tippunutta heinää.


Lopullinen syy, miksi parvekkeen sain laitettua kuntoon jo alkukesästä ei suinkaan ollut ajatus kesäisestä istuskelusta auringon paisteessa. Kaikki lähti pitkäjalkaisesta pienestä hirviöstä, hämähäkistä.

Astelin parvekkeelle hyvillä mielin eräänä päivänä, kun yhtäkkiä huomasin siellä hämähäkin. Ja mitä aikuinen ihminen tekee hämähäkin nähdessään? Soittaa tietenkin melkein itkien vanhemmilleen ja vaatii näitä siivousapuun.

Ainakin parveke saatiin siistiksi ja uudelleen sisustettua, enkä kyllä muutenkaan olisi operaatiosta selvinnyt yksin, sillä osa tavarasta oli aivan liian painavaa ja en yksinkertaisesti tiennyt miten edetä.


Parveke on aina ollut itselleni asia, jonka koin pakolliseksi osaksi kerrostaloelämää. Olen kuitenkin maaseudun kasvatti, joten asuminen neljän seinän sisällä ilman mitään kosketusta ulkoilmaan on aina ollut hivenen ahdistava.

Tästä huolimatta en koskaan ole kunnolla panostanut parvekkeeseeni koittaen tehdä siitä viihtyisää paikkaa. Olen kuitenkin jo hetken haaveillut vanhoista puulavoista tehdyistä huonekaluista ja mukavasta lukunurkasta..


Parvekkeeltani toivoin siis yksinkertaisuutta, tilavuutta ja mukavuutta. Ja koen onnistuneeni luomaan parvekkeen, josta aidosti pidän. Siitä tuli oikeastaan ensimmäisen omaan silmääni kaunis tila kodissani (jos ei nyt lasketa erikoista kylpyhuonettani).

Parvekkeeni on toiminut merkittävänä inspiraation lähteenä, sillä aina sitä ihmetellessäni saan motivaatiota tuoda saman tunnelman myös kotini sisälle. Samalla se oli myös näyttö itselleni, että pystyn saamaan tilasta viihtyisän.

Kommentit

  1. Parveke on ihan parasta kerrostaloasunnossa. :) Itselläkin se on melkeinpä se lempipaikka asunnossa, kuin yksi ylimääräinen huone keväästä syksyyn, kun on lasitettu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! Toimii myös hyvänä lisäjääkaappina ja antaa vähän avaruutta. :) Jotenkin itsestä tuntuu vähän kolholta jos ei ole parveketta, on vaan pieni boxi neljän seinän sisällä. Tosin varmasti siihenkin tottuisi tarpeen tulle.

      Poista
  2. Tämä toi muiston mieleeni! Kun uuvuin pitkään remonttiin ja kodin sekavuuteen, menin välillä saunaan istumaan, vaikka ei lämminkään ollut. Se oli vihdoin valmis, kaunis ja siisti. Siellä hengittelin ja vakuuttelin: näin kivan näköinen kodista tulee joskus kokonaan, pala kerrallaan. Sain voimia. Tsemppiä sulle, tulee nätti koti! 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja pieni haaveilu ja visiointi hengähdys on kyllä aina ison projektin keskellä tarpeen! :)

      Poista
  3. Ihanan viihtyisää, joten ei ihme että antaa myös inspriraatioita. Rentouttavia parvekehetkiä tunnelmallisiin syysiltoihin!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Joko olet lukenut nämä?

Ulkopuolisuuden tunnelukko

Johdanto tunnelukkoihin

Koko on vain numero