12 UNELMAA: Blogi


Syksyllä 2012 aloitin ensimmäisen blogini, jonka tie päättyi melkein kahden vuoden kuluttua kesän 2014 lopulla. Sen jälkeen blogin pitäminen palasi mieleeni satunnaisesti, kunnes vuoden päästä syksyllä 2015 päätin jatkaa. Tuolloin en ehtinyt tekemään yhtään julkaisua, ennen kuin asia jäi jälleen. Oikeastaan kirjoitin yhden virkkeen ja yhden keskeneräisen kappaleen. Eli hyvin jatkui bloggaaminen.

Kun vuonna 2017 ammattiunelmani selkeytyi, alkoi ajatus blogin pitämisestä pyöriä yhä aktiivisemmin mielessäni. Tosin tällä kertaa ajattelin asiaa ensimmäistä kertaa vakavasti. Halusin luoda blogistani tavan kehittää ja näyttää kirjoitustaitojani.

Samalla, kun päätin hakea opiskelemaan keväällä 2018, päätin jo aloittaa blogin, jos koulupaikka napsahtaa. Näin ei kuitenkaan käynyt. Sen sijaan aikaa syksylle jäi paljon enemmän, joten blogin aloittaminen vakavassa mielessä oli huomattavasti realistisempaa. Päätin ottaa tavoitteekseni tehdä parhaani, jotta tästä oikeastikin tulisi jotain hieman isompaa.


Blogien maailma on muuttunut vuodesta 2012, samoin on maailma kokonaisuudessaan. Sosiaalinen media on tullut osaksi arkea ja myös luonut hurjan määrän uusia työpaikkoja. Yritysten on melkein elintärkeää olla somessa näkyvästi, joten samoin on myös blogeille käynyt. Toki yritys ja blogi voivat molemmat elää hiljaiseloa somen osalta, mutta silloin kasvukin jää usein pienemmäksi.

Vaikka sosiaalinen media on ollut merkittävä osa koulutustani ja työpaikalla somen päivittäminen on yksi parhaista työtehtävistä, en ole koskaan osannut henkilökohtaisella tililläni olla tarpeeksi aktiivinen. Ensimmäinen iso haasteni olikin aktivoituminen somessa, johon onneksi kesätyöni antoi hyvän pohjan.

Aktivoituminen ei tarkoita pelkkää aktiivista päivittämistä, vaan vuorovaikutteisuutta ja kykyä mainostaa itseään. Vuorovaikutteisuus ei puolestaan tarkoita pelkkää kommentteihin vastaamista, vaan myös kommentoimista muiden julkaisuihin ja muuta vastaavaa.

Todellinen testi ja prosessi sosiaalisen median osalta alkaa kuitenkin vasta, kun tämä julkaisu on jo lähtenyt maailmaan, joten paneudun sosiaaliseen mediaan omana osanaan myöhemmin tarkemmin.


Blogin aiheiden ja teemojen rajaaminen tuntui ensin melkein mahdottomalta. Lopulta se muuttui selkeäksi ja itsestäänselväksi. Olisi tärkeää kirjoittaa jostakin, mikä on itselleen tärkeä, tuttu ja johon kirjoittajalta löytyy jonkinlaista osaamista. Koska oma kiinnostukseni jaksaa harvoin pysyä yhdessä aiheessa pitkään, en uskonut löytäväni sopivaa temaa.

Itsetutkiskelu ja henkinen kasvu on ollut kuitenkin elämässäni aina isossa roolissa. Muistan ihailleeni tietynlaisia sarjakuvahahmoja lapsena ja päättäneeni jo silloin, että koitan muokata luonnettani ihailuni kohteen mukaan. Toisen lapsuudestani lähteneen kehityskohteen loi äitini, joka kannusti aina ajattelemaan asioita toisen näkökulmasta ja siten ymmärtämään, millaisia paloja ihmismielen taakse mahtaa kätkeytyä.

Valitsin kolme ensimmäistä juttusarjaani rajaamaan blogini sisällön. Niiden jälkeen henkisen hyvinvoinnin muihin aiheisiin paneudun tarkemmin uusissa sarjoissa ja rinnalle kirjoittelen yksittäisiä juttuja. Kokonaisuuksien on tarkoitus auttaa teitä seuraamaan itsellenne tärkeitä aiheita helpommin ja minua syventymään tiettyihin asioihin.



Toivottavasti blogini kannustaa sinuakin kohtaamaan sisäiset mörkösi ja saavuttamaan tasapainoisemman mielen. Toivottavasti se myös antaa sinulle hyvää mieltä ja keinoja nauttia elämästäsi tällaisenaan. Millaiset aiheet sinua itseäsi kiinnostaisi erityisesti?

Kommentit

Joko olet lukenut nämä?

Ulkopuolisuuden tunnelukko

Johdanto tunnelukkoihin

Koko on vain numero